Kontakt arkivet

Postadresse (samme adresse som Ganløse bibliotek):

Stenløse Lokalarkiv
Østergade 12, Ganløse
3660 Stenløse

E-mail: egedal@stenlosearkiv.dk. Telefon: 7259 7784 (kun i officiel åbningstid).
Åbent: Ma. kl. 9-12 og første to. i måneden kl. 15-18 eller efter aftale. Juli og december kun efter aftale

Lokalarkivet modtager arkivalier fra lokalområdet:
Stenløse med Stenlille og Søsum, Veksø, Slagslunde med Buresø og Ganløse med Knardrup.
Ligger du inde med informationer om personer, foreninger, erhverv, bygninger mv. i form af papir, kort, tegninger, fotos, lydoptagelser og elektroniske medier af enhver art, som du tænker kunne være af historisk interesse for området, er du meget velkommen til at indlevere det til arkivet.
Lokalarkivet modtager erindringer fra lokalområdet:
Lokalarkivet har mange interviews liggende. De er med til at belyse og huske lokale menneskers liv og erindringer. Gem også dine erindringer til glæde for eftertiden.
Vil du fortælle om dit liv i lokalområdet og give dine erindringer videre til kommende generationer, vil lokalarkivet gerne hjælpe dig.
Fortæl om dine oplevelser:
Du kan vælge at fortælle om bestemte perioder af dit liv, bestemte oplevelser, begivenheder og hændelser – men selvfølgelig er du velkommen til at fortælle om hele dit liv. Hovedsagen er, at det er din fortælling. Dobbeltklik på billedet herunder for at få pjecen “Må vi få din historie” fra Danske Arkiver. Pjecen giver inspiration til at komme i gang med at give sine erindringer videre.


Stenløse Lokalarkiv, som blev oprettet i 1969, dækker den tidligere Stenløse Kommune, der bestod af kirkesognene: Stenløse med Stenlille og Søsum, Veksø, Slagslunde med Buresø og Ganløse med Knardrup. Arkivet er en afdeling af Egedal Arkiver og Museum, der drives af Egedal Kommune.

Arkivet rummer bl.a.

  • Fotos.
  • Ejendomspapirer – skøder, regnskaber m.m.
  • Foreningspapirer – protokoller og vedtægter.
  • Lokalt stof fra aviser og blade.
  • Kopi af kirkebøger, folketællinger, slægtsbøger.