Vejledning til ePub

ePub-formatet kan uden videre downloades og læses på iPad, iPhone (Apple) samt Android (Google) tablets og telefoner. De har alle som standard installeret en ePub-læser.

Apple (iPad og iPhone):

Brug Safari og åbn (dobbeltklik) fra downloadsiden http://stenganarkiv.dk/?page_id=24 den ePub-bog, som du ønsker at læse.

Når bogen er hentet, er der på skærmen et vindue, hvor der står “Åbn i …” Vælg iBooks, som er standard, hvorefter du kan læse bogen. Der findes mange andre ePub-læser applikationer i AppStore, så hvis du synes at et anden ePub-læser er bedre, kan du installere og bruge den. Der kan være stor forskel på, hvorledes de forskellige apps (læsere) viser bogen – især illustrationer – på skærmen.

Android (Google tablet og telefoner):

Brug Chrome og åbn (dobbeltklik) fra downloadsiden http://stenganarkiv.dk/?page_id=24 den ePub-bog, som du ønsker at læse.

Når bogen er hentet, er der nederst på skærmen et vindue, hvor der står “Åbn i …” Vælg eREADs, som er standard (eller en anden “???” som forslås, hvorefter du kan læse bogen. Der findes mange andre ePub-læser applikationer i GooglePlay, så hvis synes at et anden ePub-læser er bedre, kan du installere og bruge bruge den. Der kan være stor forskel på, hvorledes de forskellige apps (læsere) viser bogen – især illustrationer – på skærmen.
Alternativt kan gemme bogen i Google Play Bøger – se vejledning

Hvis du bruger en Kindle-ebogslæser, som bruger deres eget fil-format, er du nødt til at gå en omvej. Se fx vejledning  på Saxo